donderdag 12 februari 2015

5 Fouten

Fouten en niet nadenken 
De meeste inmates zijn armetierig, slim en inventief, In de vorige geschreven stukken had ik al verteld geen armoede te hebben gehad in mijn vroege jaren en nu nog steeds niet.

Ik loop rond tijdens het luchten, raar maar waar je blijft de vrijheid proeven als je naar de hemel kijkt. Je ziet ook dat je mede gevangen dat doen. De luchtplaats Blokhuispoort was bijzonder en aan de versleten steentjes kon je je gedachtes maken van wie er hier meer gelopen hadden.

Raar dat ik er nu meer over nadenk dan toen. Na het voorval vorig Blog was ik een soort van held. Ik heb te roken en kan boodschappen doen, dan heb je ook meteen “je vrienden om je heen”, raar maar waar je trapt erin, onder het motto, “hest ook een peukje voor mie” dat eindigt in een pakje shag. Zelfs je eten en luxere dingen ga je weggeven. Het leuke is, ze beloven je gouden bergen als ze uit de gevangenis komen maar niets is minder waar.

Uiteindelijk ben je allemaal gelijk daar waar je niet wil zijn. Dan komt mijn eerste bezoek langs in de Blokhuispoort. Vooraf douche nette kleren aan en dan richting de bezoekzaal. Daar wordt je van boven naar beneden gefouilleerd en ook het bezoek wordt gefouilleerd.

Ik was erg verrast door het vrouwelijk bezoek van medegedetineerden, erg mooie korte rokjes veelal zonder slip. Ik zo achterlijk dat ik was, maar vaginaal werd er dus drugs binnen gebracht en dat werd er door een inmate er keurig uitgepulkt. Een nieuw fenomeen voor mij, ik zag het gebeuren en later kreeg ik te horen dat inmates hun anus voor bezoek insmeerden met Vaseline om het dan gemakkelijk er in te kunnen verstoppen en dus binnen kunnen brengen.

Ik vond het wel grappig en vooral dat gedeal de volgende dag. Ik had hier nooit over nagedacht en bedacht ook ter plekke dat ik 1 van mijn vriendinnen hiervoor niet kon strikken.

In verhouding tot vond ik het regime in de Blokhuispoort erg streng naar mate dat ik later meerdere gevangenissen had bezocht. Dit was mijn ervaring, “ik die niks verkeerds deed”, werd bijvoorbeeld 3 keer in de week lastig gevallen door een zgn.. Cel inspectie.

Dit had te maken omdat ik meer geld of zo had. Mijn buurman die een goeie drugsdealer was en nog is, werd mondjesmaat gecontroleerd. Zelfs van dit gedrag raakte ik gefrustreerd en zekers de manier waarop. Wat vervolgens leidde dat ik de 5 keer bezoek van de bewaarders zo de cel uitveegde en vervolgens weer naar de isolatiecel mocht.

Ik was het meer dan zat om elke keer mijn cel op te ruimen terwijl ik dat altijd netjes had. Het was een kat en muis spel geworden en ik kon dat niet tegenhouden. Zo werd ik ook verdacht van geld betalen aan de vrouwen van inmates buiten de gevangenis. wordt vervolg ………..
Privé reacties naar: foeke.tichelaar@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten