dinsdag 20 januari 2015

3. Sloper

Op de 2 voorgaande blogs beantwoord ik eerst een paar vragen.

Allereerst of ik wilde uitleggen wat het verschil in verblijf is met een politie cel en de gevangenis. Dit is zeer snel uit te leggen, bij een elke arrestatie wordt je door de politie min of meer als een hond behandeld omdat een politie agent jou ziet als een stuk vuil ook al weten ze op voorhand niet wat je hebt gedaan. Een Rechter Commissaris bepaald wat er met je gaat gebeuren zolang daar geen uitslag over bekend is gedragen agenten waar dan ook in de wereld als Haantjes en mag je 2 sigaretten per dag roken op een luchtkooi - plaats.

Eenmaal de weg naar de gevangenis vanuit het bureau, volgt er nog een nare ervaring. Dat is de weg er naartoe in de boevenwagen, deze alom ongecontroleerde randdebielen komen vol op een stoplicht aanrijden en dan volop in de remmen en hun meest geliefde zijn de rotondes let wel jij zit daar zonder gordel in 75 bij 75 cm en wordt aan alle kanten door elkaar geveegd en als je op plaatst van bestemming bent hebben de chauffeurs de grootste lol. 

Dan bij aankomst de gevangenis in dit geval de Blokhuispoort voor mij worden al je bezittingen opgeschreven en in je fouillering gedaan daar mag je voor tekenen. Bij vertrek krijg je dat keurig terug, dan moet je douchen en dan je spullen mee naar je cel onder begeleiding van een bewaarder. Ben je weliswaar vervelend door meerdere bewaarders iets wat ik nooit zelf heb meegemaakt. Dan een intake gesprek, daarna gaat de celdeur dicht en het systeem volgt.

Wat mij altijd is bijgebleven van de Blokhuispoort eerste keer was. Dat ik een heel goed gesprek had met een bewaarder. Ik weet zijn naam jammer genoeg niet meer, maar ik kwam erg goed tot rust terwijl ik dat niet was toen ik binnen kwam. Deze man daar had ik wat aan de komende dagen, uit mijn cel verliep het moeizamer i.v.m. de vele Sneekers die er ook verbleven, waar ik nog wel een appeltje mee te schillen had.

Dit resulteerde dat ik na 5 /6 dagen overgeplaatst werd naar de Marwei en op onverklaarbare wijze na drie dagen op vrije voeten werd gesteld en er nooit weer iets van gehoord heb?
Dan was er nog een vraag. In overleg ga ik volgende week een Pdf bestand erbij plaatsen van mijn strafblad.

Dan verder. Na het verlaten van Jellie begin ik mijn handel in antieke bouwmaterialen, hoofdzakelijk demonteren van boerderijen en oude huisjes wat resulteerde naar groter en groter. Ik moest woonruimte hebben en ging wonen in Warns bij Rolf F, ja die dus die anderhalf jaar later de secretaresse van de burgemeester van Sneek ombracht door verwurging.

Ik had erg veel werk en ik had een goeie afnemer voor alles maar er bleef van alles gebeuren. Hij was gek en ook voor niets en niemand bang ook niet voor politie, maar ik zat wel ongeveer 20 uur per dag met hem opgescheept.

Talloze arrestatie volgden, die meestal betaald werden of weekendje politiecel, na het opstarten en bij hem wonende leerde ik Desiree kennen. Gek genoeg woonde ze dezelfde avond bij me in en ging meewerken met ons. Erg leuk een vrouwelijke sloper, Rolf was inmiddels bij ons weg en Desiree en ik besloten samen verder te gaan zij voor haar zelf slopen en ik ook dit werd een race tegen de klok als ik 2 projecten aan nam, pakte zij er drie aan zij had ineens allemaal meiden aan het werk en ik allemaal jongens. 

Er kwamen werkelijk waar bakken vol geld binnen en Walstra antieke bouwmaterialen in toen Burgwerd betaalde later Bolsward ons alles zwart uit dus zonder bonnetje. Heerlijk, ik hield dit met Desiree 4 jaar uit, wij hadden samen een pand vlak voor Witmarsum en ik had een winkelpand gekocht in Sneek. Inmiddels was ik drie jaar uit Justitie haar handen geweest, maar af en toe een celletje. Wij geraken dus bij elkaar weg en het gaat direct weer mis met me een soort van onmacht en miste mijn maatje waar ik heel veel met mee had gemaakt. 

Vrij kort dat ik alleen was beginnen de wat serieuze vechtpartijen waarbij er 1 jongen bijna het leven verloor. Aanklacht poging tot doodslag en werd veroordeeld voor zeer zware mishandeling. Het snelrecht was toen net ingevoerd en ik mocht op herhaling terug naar De Blokhuispoort. Volgende week zal het verhaal daar geheel aan gewijd zijn. Volgende week meer…
Privé reacties naar: foeke.tichelaar@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten